Potpisivanje ugovora za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Bez autora
May 03 2010

Na osnovu konkursa za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica na teritoriji Beograda, Sekretarijat za privredu narednih dana treba da potpiše ugovore sa prvih 35 podnosilaca prijava. Oni su već osnovali svoje radnje, budući da je preduslov za potpisivanje ugovora i dobijanje sredstva bio da svoje radnje i preduzeća registruju u skladu sa zakonom. U toku je i donošenje odluke za dodelu subvencija za još 25 podnosilaca prijava. Sekretarijat za privredu je prošle godine prvi put započeo dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica, odnosno započinjanje sopstvenog biznisa registrovanjem svoje radnje ili preduzeća. Interesovanje je bilo veliko, pa je ove godine u budžetu predviđena dvostruko veća suma za ovu namenu. Na ovogodišnji konkurs se prijavilo oko 260, a komisija može da izabere samo 60 nezaposlenih. Konkursom je predviđena dodela 200.000 dinara po nezaposlenom licu...

Potpisivanje ugovora za dodelu subvencija za samozapošljavanjeNa osnovu konkursa za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica na teritoriji Beograda, Sekretarijat za privredu narednih dana treba da potpiše ugovore sa prvih 35 podnosilaca prijava.

Oni su već osnovali svoje radnje, budući da je preduslov za potpisivanje ugovora i dobijanje sredstva bio da svoje radnje i preduzeća registruju u skladu sa zakonom.

U toku je i donošenje odluke za dodelu subvencija za još 25 podnosilaca prijava.

Sekretarijat za privredu je prošle godine prvi put započeo dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica, odnosno započinjanje sopstvenog biznisa registrovanjem svoje radnje ili preduzeća. Interesovanje je bilo veliko, pa je ove godine u budžetu predviđena dvostruko veća suma za ovu namenu. Na ovogodišnji konkurs se prijavilo oko 260, a komisija može da izabere samo 60 nezaposlenih. Konkursom je predviđena dodela 200.000 dinara po nezaposlenom licu. Zato će biti potpisani ugovori sa još 25 podnosilaca prijava koji su ispunili uslove. Tako će u potpunosti biti utrošena sredstva predviđena ovim konkursom.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljuju se radi smanjenja stope nezaposlenosti, podsticanja zapošljavanja nezaposlenih lica, podržavanja stvaranja većeg broja novih malih i srednjih preduzeća, kao i podsticanja otvaranja novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik